НФСБ: Страхотни манипулации в секциите в Сливен. Съдът разпореди да броят всички бюлетини за общински съветници отново

0
196
Бюлетина. Снимка: ЦИК

Административният съд в Сливен разпореди да бъдат преброени отново всички бюлетини, подадени за общински съветници на местните избори на 27 октомври. Жалбата беше внесена от 27 представители на партии и коалиции. Те твърдят, че са били ощетени при преброяването, извършено от секционните избирателни комисии. Те смятат и, че има грешно вписани резултати в протоколите, предадени в ОИК.

До 11 ноември партиите ще трябва да предадат списък с вещите лица, които да извършат повторното преброяване на бюлетините, предаде „БНР“. Единственото условие е те да не са били членове на СИК-овете. Свои представители при броенето ще има и ОИК.

Част от жалбоподателите оспорват протоколите само от определени секционни избирателни комисии. Местните коалиции „НФСБ-БЗНС“, „Християндемократическата партия“, сдружение „Свети Георги Победоносец“ и БАСТА – цялостните резултати от вота за общински съветници.

„Страхотни манипулации в различни секции, съставяне на допълнителни втори протоколи със заличаване на предишни резултати.“, твърди Доброслав Иванов, координатор на НФСБ за Сливен.

Зам.-председателят на ОИК Росица Колева обаче е категорична, че са спазени всички законови процедури в обявяването на избора за членове на местния парламент.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments