НФСБ избра Валери Симеонов за водач на листата за евровота

0
149
Национален фронт за спасение на България
Национален фронт за спасение на България

Валери Симеонов е избран за водач на листата на Националният фронт за спасение на България (НФСБ) за евровота. От партията на Симеонов не изключват възможността да се явят с другите патриотични организации от т.н. малка коалиция. Но ако има разговори с „ВМРО“ и „Атака“ пак ще го предложат за водач на листата.

Номинацията е подкрепена единодушно от областните организации. Зад нея застава и партия „Средна европейска класа“, която, също като НФСБ, е част от „Обединени патриоти“.

Валери Симеонов не присъства днес на коалиционния съвет в Министерси съвет.

„Не можем да позволим НФСБ безкрайно да чака и да протака, да гледаме как другите правят номинации, а ние да нямаме никаква подготовка“, коментира депутатът от НФСБ Борис Ячев.

Депутатът все пак си остави вратичка за евентуален пореден обрат в предизборния сюжет: „Разговори в коалицията не е имало повече от месец. Не мога да кажа какво е добре. Ако има покана и организация за някакъв разговор с колегите, ние ще се отзовем, не сме високомерни.“

Позицията на НФСБ за Изборния кодекс е, че преференцията с нисък праг руши коалиционното и политическото поведение, като създава излишна мотивация за боричкане в партийна листа, пише „БиТиВи“. Така НФСБ ще гласуват и в пленарна зала срещу преференциите, посочи Ячев. Според него инициативата за вдигане на прага за разместване на листата не е на неговата партия.

По отношение на новия състав на ЦИК, за НФСБ това „не е драма“, но от партията не виждат как може да се случи до евровота.

В Министерския съвет новината за решението на НФСБ предизвика изненада, но всички други лидери на партиите в управлението бяха категорични, че ще работят за стабилността му – въпреки предизборната кампания, в която се очертава да са конкуренти.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments