Незаконно ли е работила автоморгата, която горя в Хасково?

0
399
Снимка: Скрийншот от клип на Xnews.bg - Хасково Новини
Снимка: Скрийншот от клип на Xnews.bg - Хасково Новини

Започна разследване затова кой е виновен за възникването на пожара в хасковска автоморга, при който изгоряха над 100 автомобила. Има и информация, че моргата е работила незаконно.

Автоморгата е разположена в краен район на Хасково, край жп гарата. Пожарникарите са разчитали на 3 районни служби, за да се справят с огнената стихия, пише „NOVA“.

Началникът на Районната служба „Пожарна безопасност“ в Хасково Митко Чакалов коментира, че е образувано досъдебно производство, събират се доказателства и ще бъде изготвена пожаро-техническа експертиза.

По време на пожара в обекта е имало хора. По думите на Чакалов последната проверка на моргата е била през 2016 година. Тогава не са били установени нарушения.

Хасковският кмет Станислав Дечев заяви, че общината няма компетенциите да следи за законността, от гледна точка на лицензионни режими. Той добави, че от няколко месеца текат регулярни проверки на нерегламентирани сметища, като целта е да се намали риска за хората.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от