Несебърските полицаи са задържали българин, издирван от властите в Белгия за грабеж на 38 кг златни ключета

0
2221
Задържан
Задържан. Снимка: СДВР, Архив, Facebook

Несебърските полицаи са хванали българин, издирван от белгийските власти за грабеж на 38 килограма златни ключета. След искане на Бургаската окръжна прокуратура спрямо мъжа е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. По отношение на него е издадена и Европейска заповед за арест от Съд в Антверпен, Белгия.

От пресцентъра на прокуратурата уточняват, че Й.Й. се издирва от белгийските власти за провеждане на наказателно производство за въоръжен грабеж. Той е осъществен на 19.10.2020 година в Пулле, Белгия.

В Европейската заповед за арест е посочено, че на тази дата мъж е бил нападнат и повален на алея пред неговото жилище. Върху пострадалия е нанесен побой. В продължение на 16 часа е държан вързан, а устата му била запушена. През това време са били откраднати скъпоценни предмети, между които и 38 килограма златни кюлчета.

Посочено е, че престъплението е извършено от петима български граждани, сред които е бил и Й.Й. След грабежа заподозрените лица са избягали с две коли в Нидерландия.

Белгийското законодателство е определило максимален срок на наказание за посоченото престъпление – „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години.

Й.Й. е установен и задържан на 24.03.2021 година от полицейски служители в град Несебър.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments