Недоволство заради изсичане на дървета край Черноморец

0
176
Сеч при къмпинг край Черноморец
Сеч при къмпинг край Черноморец. Снимка: Г-ца Вълева, Facebook

Недоволство от страна на местни жители заради изсичане на дървета в районите между „Кайт Градина“ и „Градина Дърти“ в местност край Черноморец. В социалните мрежи с клипове и снимки хората са изразили възмущението си от нарязаните огромни дървета.

Имам апел към Община Бургас, нека да се сезира за случващото се около и в Къмпинг Градина

Публикувахте от Г-ца Вълева в Събота, 20 февруари 2021 г.

Дървесината се намира на метри от началото на плажната ивица. Росен Костов коментира пред „NOVA“:

Гледката наистина е потресаваща. Явно се подготвя терен за каравани, но това ли е туризма, който трябва да водим. Та ние по този начин си гоним туристите. От 2018 година са подадени сигнали от видни наши съграждани, но за съжаление институциите не са взели необходимите мерки и все още мълчат за това деяние.“

Една от местните жителки обясни, че не е запозната на кой е собствеността, но според нея това, което се извършва на това място, не е редно. Джули, живееща в Черноморец, уточни:

Снимки на сечта започнаха да излизат в социалните мрежи още от миналата година. Най-потресаващите кадри обаче са от тази година”.

Тя беше възмутена, че институциите се оправдават, че дърветата са паднали от бурята. Според нейните думи имотът е частен, но това не обеснява този безсмислен факт. Журналистът Екатерина Капрова коментира казуса така:

Бурята не е нарязала дърветата на метровки. Има и дървета, които вече са били изрязани. Предполагаме, че става въпрос за разчистване на място за повече каравани, но това не е редно. Хората, които идват на къмпинг искат сянка над главите си. За мен е много странно да махнем дърветата и да сложим чадъри.“

Представител на Екоинспекцията Елена Паскалева обясни, че ще бъде извършена проверка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments