Недоволни бургазлии откриха петиция срещу „площад Толерантност“

0
72
Часовника. Снимка: Веселин Максимов
Часовника. Снимка: Веселин Максимов

Както Искра.бг написа, преименуването на градинката до Часовника на ъгъла на булевард „Богориди“ и хотел „България“, предизвика силно недоволство сред бургазлии. Днес стана ясно, че граждани започнаха петиция против отмяната на набързо взетото от Общинския съвет решение на последното му заседание, в което точката беше входирана като извънредна и без да е проведено широко обществено обсъждане.

Според изискванията на наредбата на местния парламент датата на обсъждането трябва да бъде обявена в един местен и един национален ежедневник поне една седмица преди неговото провеждане. То трябва да се състои месец преди разглеждането на точката на заседание на Общинския съвет. Тези условия не са спазени, а обсъждането е било проведено в последния работен ден преди сесията, без да е уведомена широката общественост.

„В Наредбата е посочено също, че „наименованията на общинските обекти са посветени на имена на хора, събития и постижения с принос към общочовешките ценности, към световното и националното развитие и към развитието на Община Бургас, град Бургас и отделните населени места в Община Бургас.“ Недоволните твърдят, че думата „Толерантност” не отговаря на тези условия и няма причина „Часовника“ да бъде преименуван.

В петицията можете да се включите на този адрес:

https://www.peticiq.com/224752

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments