Най-големият град в Нова Зеландия остава под ограничителен режим

0
5
Ограничения
Снимка: Pixabay

Най-големият град на Нова Зеландия ще остане под ограничителен режим поне още две седмици, въпреки че някои мерки ще бъдат облекчени от утре. В Окланд са въведени най-строгите мерки, които са в сила от малко повече от месец насам, като това е най-дългият такъв период от началото на пандемията от COVID-19 досега.

Нова Зеландия е предприела необичаен подход в борбата си с пандемията, като се стреми да елиминира напълно огнището на зараза с новия щам на вируса „Делта“. Както изглежда обаче, новият щам е упорит и здравните власти на града продължават да отчитат около 20 нови случая на заразени всеки ден.

Епидемията се е разпространила и извън територията на Окланд, след като заразен затворник е бил пуснат под гаранция и се е прибрал в дома си, който се намира в малък провинциален град.

Премиерът Джасинда Ардерн заяви, че е убедена, че строгите ограничения са ефективни, както и че и разпространението на новия щам не е достигнало мащабно ниво.

От утре гражданите на Окланд ще могат да си купуват храна за вкъщи от ресторантите, а някои работни места ще могат да отворят отново. Все пак, повечето местни жители все още ще бъдат принудени да прекарват повечето време по домовете си, както и да работят от там, а училищата ще останат затворени.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments