Настимир Ананиев: Предпочитам ротацията да стане с нашия мандат, но това не е обсъждано

0
25
Настимир Ананиев
Настимир Ананиев. Снимка: "Продължаваме промяната"

„Аз предпочитам да се случи с нашия мандат, но това не е обсъждано. Всъщност това не е изговорено. Има две ротации. За мен лично, би трябвало да се започне с първата в Народното събрание, защото НС избира кабинет, както в случая предния път, да направим ротацията с председателите на Народното събрание и след това да си спазим договорката и ние ще сия спазим, която сме заявили още в началото“.

Това заяви народният представител от групата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Настимир Ананиев по повод задаващата се през месец март ротация с ГЕРБ-СДС.

Той напомни, че сегашният председател на парламента Росен Желязков трябва да бъде заменен от Никола Минчев, което бе договорено при съставянето на правителството между двете коалиции. Договорката също така е включвала съставът на Министерския съвет да остане същия и напомни, че за да има сменени министри, трябва да бъде дадено съгласието и на двете политически сили. В случай, че такова съгласие не бъде постигнато, съставът ще се запази в сегашния си вид.

Според Настимир Ананиев не се очаква тази година в страната ни да се проведат избори „две в едно“ заедно с тези за Европейски парламент. Той призова българите да се успокоят, тъй като международната обстановка в момента е много бурна и конфликтна. Депутатът подчерта, че е много важно България да изглежда стабилно пред Европа, за да може мнението на страната ни да се чува и зачита. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments