Насилникът от Видин, който заключи и измъчва приятелката си, имал ограничителна заповед

0
801
Домашно насилие
Домашно насилие. Снимка: Pixabay

Районна прокуратура-Видин привлече в качеството на обвиняем 19-годишния Р.Р. по образувано досъдебно производство за извършени престъпления. Понастоящем е установено, че обвиняемият Р.Р. противозаконно лишил от свобода 22-годишната С.С., като я заключил в дома си във Видин.

Престъпното деяние продължило повече от две денонощия – от 12:00 ч. на 30 юли  до 06:30 часа на 2 август. През това време той ѝ нанесъл побой с юмруци и ритници по главата и тялото и остригал косата ѝ с ножица. Престъпното деяние е извършено от него в условията на домашно насилие по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата.

Р.Р. е привлечен към наказателна отговорност и за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие от 10 юли по гражданско дело на Районен съд– Видин. Той е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава С.С. на разстояние по-малко от 100 метра.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи, имащи отношение към предмета на престъплението.

Наблюдаващият прокурор даде указания за действията по разследването, в това число конкретизиране на фактическата обстановка, касаеща време, място и начин на извършване на деянията. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицинска експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура-Видин Р.Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на престъпленията

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments