Народните представители обсъждат финансовата компенсация за медиците ни

0
62
Народно събрание
Народно събрание. Снимка: Ирина Мазганова, Искра.бг

Народните представители дискутираха по питане към здравния министър Кирил Ананиев, касаещо стратегията за подобряване на условията на труд и финансовата компенсация на родните медици. Питането бе отправено от БСП за България“, предаде „БНР“.

Георги Йорданов уточни, че са минали над 3 месеца от обявяването на извънредното положение в страната. Според него този период е достатъчен, за да се направи анализ на мерките, които бяха предприети. Също така бе повдигнат въпроса за отношението към специалистите в областта, условията, при които работят, стимулиращото заплащане по време на пандемията и защитните облекла.

От БСП предлагат в срок от три месеца министърът на здравеопазването да внесе предложения за законодателни промени за регламентация на условията на работа и финансовото подпомагане на медицинските специалисти и лечебните заведения при обявена извънредна епидемична обстановка.

Също така в срок от шест месеца да извърши преглед на дейността на инфекциозните отделения и да изготви план за увеличена ефективност при пандемия.

Дебатът трябваше да бъде проведен в края на миналата седмица, но бе отложен. Причината бе отсъствието на министър Ананиев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments