Направи добро – спаси живот!

0
404
Снимка: Николай Васильовски
Снимка: Николай Васильовски

Някой е направил едно добро дело. За повечето ще остане незабелязано, но тези, които обичат животните, са наясно какво имам предвид.

Обществото ни не е достигнало това си израстване да приема за нормално да полага грижи за бездомните животни. Все повече хора се отнасят с уважение и любов към четирикраките любимци, но определено има какво още да се желае.

В София, на площад „Журналист“, неизвестен Човек се е погрижил за няколко кученца. Осигурил им е малко, но уютно място, където да посрещат студените нощи.

Реакциите на интернет потребителите са различни. Някои поздравяват Човека, други пишат, че това не е правилно, защото миришело и щяло да стане развъдник на болести. Споделят и че у нас се полагат повече грижи за животните и по-малко за децата и българите.

Вероятно всеки е прав за себе си, но да не забравяме, че и те са живи същества, и също имат своите нужди. А да направиш подобно добро дело, което може да им спаси живота, не иска нито средства, нито много време. Иска се желание и любов!

Колкото до тези, които критикуват постъпката, Махатма Ганди го е казал кратко и ясно:

„За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните.“

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от