НАП: Търговците на събора в Рожен масово не издаваха касови бележки

0
39
Събор
Събор. Снимка: Facebook, Рожен - събор на народното творчество и животновъдство

В половината от търговските обекти на събора „Рожен 2023“ през уикенда са били установени нарушения, съобщиха от Националната агенция на приходите /НАП/.

Инспекторите от агенцията са проверили 22 временни заведения и магазинчета, като в половината от тях са установени общо 17 нарушения, за което са съставени актове. Те са предимно за неиздаване на касова бележка и липса на фискално устройство, като в няколко от обектите фискалните инспектори са констатирали повече от едно нарушение.

В рамките на контролната кампания, служителите на НАП са извършили явни и тайни наблюдения, като в проверките се е включил и т.нар. „таен клиент“, чрез който безспорно е установено, че част от търговците не издават документи за извършените продажби.

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов заяви, че главният фокус за агенцията остават проверките по морските ни курорти

„Неведнъж сме се обръщали към потребителите със съвет да изискват своя касов бон, тъй като по този начин те осъществяват граждански контрол върху отчитането на приходите“, заяви той.

Според него хората трябва да започнат по-често да защитават потребителските си права и по този начин да стават гарант за лоялна конкуренция. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments