НАП: Близо 11 500 души са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите лица

0
34
Хазарт
Снимка: Pixabay

Над 11 500 граждани са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември миналата година до този момент, съобщиха от Националната агенция по приходите /НАП/.

Поддържането на списъка бе подновено след двегодишно прекъсване. Регистърът не е публичен, като достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на агенцията.

За да спазят изискването да не допускат лица, вписани в регистъра, организаторите на хазартни игри заявяват връзка към него. НАП даде възможност за извършване на справка чрез директен достъп до регистъра, след като в края на май в е-портала заработи нова е-услуга.

Идеята е всеки, който сам прецени за себе си, че не може да се контролира и влага твърде много време и средства в хазарт, да има възможност да се впише в списъка.

Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с квалифициран електронен подпис. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.

Повече информация за възможностите за вписване или заличаване от регистъра, може да получите в рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на приходната агенция.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments