Наградите „Вдъхновение“: Вицепрезидентът подкрепи талантите на България

0
57
Награди „Вдъхновение“
Награди „Вдъхновение“. Снимка: Президентство

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше специален гост на церемонията по връчване на годишните награди „Вдъхновение“, организирана от Съюза на организациите за любителско изкуство /СОЛИ/. Събитието събра елита на любителското изкуство в България, обединяващ 64 организации и над 10 хиляди членове от цялата страна, дейни в сферата на изкуството.

В своето обръщение вицепрезидентът изрази дълбоко уважение и вяра в мисията на СОЛИ – откриването и развиването на талантите на българските деца.

„Само човек с отворени очи, душа и сърце може да направи това“, заяви тя, подчертавайки важността на тези школи за развитието на истински професионалисти и бъдещи големи имена в изкуството.

Вицепрезидентът Йотова осветли значението на каузата, която СОЛИ преследва – работата за децата и вярата в техните мечти и успехи. Тя отбеляза, че членовете на организациите за любителско изкуство играят ключова роля в предаването на традициите и възпитанието на младите хора в духа на българската идентичност и култура, което ни съхранява като народ и държава повече от 13 века.

На церемонията вицепрезидентът връчи голямата награда за цялостен принос на маестро акад. Евгений Вучков, художествен ръководител на Танцова формация „Нова генерация“ и председател на Сдружение „Вдъхновени“-Кюстендил за неговия изключителен принос към развитието на любителското изкуство в България.

Председателят на СОЛИ Милена Налбантова изрази своята благодарност към вицепрезидента за нейната неизменна подкрепа и я удостои с плакет „Вдъхновение“, символизиращ признанието и уважението на съюза към нейната личност и ангажимент към културата и изкуството в България.

Тази церемония отново подчерта значимостта на културата и изкуството за българското общество и ролята на СОЛИ в откриването и подкрепата на млади таланти в страната.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments