Наградиха тримата младежи, предотвратили пожара в Северния парк в столицата

0
30
Награждаване
Награждаване. Снимка: МВР

Началникът на 02 РСПБЗН-София комисар Стоян Василев отличи трима младежи за участието им в предотвратяването на сериозен пожар в Северния парк, съобщиха от Министерството на вътрешните работи /МВР/. На импровизираната церемония, в присъствието на целия състав от дежурната смяна на пожарната служба, Стефан Божилов, Спас Атанасов и Любомир Дяков получиха грамоти и подаръци.

„За мен е удоволствие да стисна ръката на младежи като вас. Вашата постъпка е пример на съпричастност и достойна за отличие“, с тези думи към тях се обърна комисар Василев. Той благодари на родителите и учителите им, възпитали в младежите чувство за дълг към обществото.

На срещата в пожарната служба присъства и зам.-кметът на район „Надежда“ инж. Петър Ташев. Той също поздрави младежите за смелата им постъпка и изрази надежда, че техните действия ще са пример за много други млади хора.

Припомняме ви, че на 5 август около 14:30 часа учениците от VII и X клас Стефан Божилов, Спас Атанасов и Любомир Дяков забелязали дим близо до “Слънчевия часовник“ в столичния Северен парк. Те реагирали светкавично – изтичали до най-близкото място, взели лопати и с тях се опитали да ограничат огъня. Междувременно на тел. 112 постъпил сигнал за пожара. Минути били необходими на пожарникарите от Втора служба на Столичната пожарна да пристигнат на мястото на инцидента и да погасят огъня.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments