Над 50% от българите между 25 и 29 години разчитат на родителите си

0
117
Днешната младеж. Снимка: Pixabay.
Днешната младеж. Снимка: Pixabay.

Според Годишния доклад за младежта за 2019 г., приет от НС, по-голямата част от младите хора на възраст между 15 и 29 години не живеят самостоятелно и водят беден културен живот, лишен от високи стремежи. Над половината от българите от 25 до 29-годишна възраст пък все още разчитат на финансовата помощ на своите родители, а 27% споделят, че са готови да емигрират извън страната. 

Статистиката сочи, че само 33% от новото поколение работят в сферата, в която са специализирали, но за сметка на това завидните 63% от извършващите трудова дейност до 29-годишна възраст са доволни от своята позиция. 23% от младежите смятат, че месечно възнаграждение в порядъка на 1500-2000 лв. би ги устройвало идеално, а една пета част твърди, че финансовите им средства са недостатъчни дори за пълноценна прехрана.

При проведено изследване от „Сега“ става ясно, че едва 19% от анкетираните са станали родители и отглеждат собствени деца. Само 27 е процентът на онези, които живеят сами или с партньор.

Тъжно, но процентът на запитаните, които заявяват, че изобщо не четат книги достига числото 41. Младото поколение предпочита да прекарва свободното си време излизайки с приятели, гледайки филми и сериали, играейки компютърни игри или използвайки смартфон. 

Въпреки получените проценти, 75 на 100 от участвалите в проучването изпитват удовлетвореност от живота, който водят. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments