На английски, Алекса, говориш ли го?

1
42
Снимка: скрийншот Pulp Fiction/Miramax
Снимка: скрийншот Pulp Fiction/Miramax

Взаимодействията с виртуалния личен асистент на „Амазон“ – „Алекса“ скоро биха могли да станат значително по-забавни – и по-цветисти – след като актьорът Самюъл Л. Джаксън подписа договор с компанията, за да даде своя глас на устройството.

Холивудската звезда е първата знаменитост, която ще се използва в „Алекса“, в новата функция, която ще бъде предоставена на потребителите по-късно тази година срещу заплащане, според съобщение на технологичния и търговски гигант в сряда.

Функцията „Джаксън“ ще позволи на потребителите на устройства с активирана „Алекса“ да взаимодействат с AI версия на актьора, разработена с помощта на невронната технология текст-в-говор на компанията. Джаксън не е първата знаменитост, която се появява на „Алекса“, но предишните функции за гласове на известни личности са разчитали на предварително записано аудио.

Репликите на Джаксън от филми като „Криминале“ (Pulp Fiction), „Шафт“ (Shaft), „Умирай трудно 3“ (Die Hard With a Vengeance) и „Междузвездни войни“ (Star Wars) отдавна са влезли в културния канон.

Функцията на „Алекса“ обещава да използва доста либерално репутацията на Джаксън за цветист език, но потребителите ще имат възможност да включват и изключват псувните.

„Амазон“ обявиха в сряда, че ще добавят и други гласове на знаменитости през 2020 година.

Други актуализации, обявени на годишното изложение в Сиатъл в сряда, включваха нови опции за поверителност като автоматично изтриване на записи на глас и нови команди, които принуждават програмата да разкрие данните, които е събрала.

Функциите за поверителност идват вследствие на опасенията относно запазването и обработката на данните на потребителите и способността на устройствата на компанията да записват разговори.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Krum Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Krum
Krum

Доста устройства презентираха, но как ще се представят в реалния живот ми е чудно. Досега алексите си стояха в ъгъла и не ги пипаш, а сега ще бъдат използвани в реалния живот пръстен, слушалки, очила и други https://smartarena.bg/novi-amazon-echo-alexa-ustroistva/