На 1 март стартитат предварителните изпити в Тракийския университет в Стара Загора

0
309
Тракийски университет - Стара Загора
Снимка: Тракийски университет, Фейсбук

На 1 март стартира онлайн приемът на кандидатстудентски документи за предварителните изпити в Тракийския университет в Стара Загора. Кандидатстването ще бъде реализирано изцяло в дигитална среда, обявиха от учебното звено.

В над 30 от специалностите при балообразуването оценката от ДЗИ по български език и литература (БЕЛ) ще се приема като оценка от състезателен изпит, а за завършилите преди 2008 г. такава ще бъде оценката от зрелостен изпит по двата предмета или от предмет по общообразователна подготовка, ориентиран към проверка на компетентностите по БЕЛ.

За пръв път резултатите от ДЗИ по български език и литература стават вход към специалностите: „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Лекарски асистент“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Медицински оптик“ и „Медицински козметик“.

За всички желаещи да покажат по-високи резултати от получените оценки на матурите се запазва и възможността за явяване на кандидатстудентски изпит.

От университета предвиждат да започне обучение в четири нови специалности – „Медицински оптик“ в Медицинския колеж, „Предучилищна педагогика“- бакалавър и магистър и „Технологии на обучението по информатика и информационни технологии“ – магистър в Педагогическия факултет.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments