МРРБ ще се среща само със собственици на пътни фирми

0
32
Виолета Комитова
Виолета Комитова. Снимка: МРРБ

Оттук насетне от Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече ще се срещат само и единствено със собственици на пътни фирми. Това обяви на брифинг по повод днешния трети национален протест служебният министър Виолета Комитова. Тя подчерта, че за последните четири месеца са били проведени срещи с профсъюзи, работници и представители на браншовата камара „Пътища“. Целта била договорните отношения да бъдат уредени и те да могат да продължат да работят заедно, предаде „bTV“.

От МРРБ в момента знаели кои са фирмите, но не знаели кои са техните собственици. Затова щяло да се премине на двустранни отношения, но затова собствениците на компаниите трябвало да отидат при тях на разговори. Те трябвало да се проведат без браншови организации и без посредници.

Комитова подчерта, че те нямат тайни и искат да водят открит диалог с тях. Тя има намерение в същия дух да продължи разговора още в рамките на следващата седмица.

Комитова разкри още, че разполагат със сведения от социалното министерство, че в момента в пътния сектор няма съкратени работници. Дори нямало хора без заплати.

Тя каза, че са се запознали със законодателството и ако един работодател е в затруднено положение, той е длъжен да плаща по 60% от заплатите на служителите си. Но това не трябва да бъде по-малко от минималната работна заплата. Затова от МРРБ били на мнение, че този протест е за създаване на напрежение в обществото. Тя подчерта, че не знае за какво е днешната демонстрация.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments