МП подписа споразумение за социалните права на служителите си

0
19
Бизнес, документи, договор, работа
Документи. Снимка: Pixabay

„Служителите трябва да се чувстват защитени и оценени, да срещат справедливо и обективно отношение“, каза министърът на правосъдието Крум Зарков днес при подписване на споразумение със синдикална секция на КТ „Подкрепа“ към Синдикат на административните служители „Подкрепа“.

Двустранният документ цели да гарантира социална сигурност, конструктивно партньорство, да предотврати конфликти и да регламентира по-благоприятни условия за осъществяване на служебните правоотношения на държавните служители в Министерството на правосъдието.

На официалната среща между двете страни министър Зарков подчерта важността от публичната защита на социалните права на държавните служители и добави, че споразумението е рамка, а изпълнението зависи от хората.

При подписването на споразумението присъстваха представителите на КТ „Подкрепа“ в лицето на Ваня Григорова и Кремена Атанасова, а от страна на Министерството на правосъдието представител бе Цветанка Дишлийска.

„Социалният диалог е „мисия възможна“ за Министерството на правосъдието, а споразумението е начало, което ще градим във времето“, коментираха от синдиката. Те изразиха и удовлетворението си от бързия процес на подготвяне на документацията по вече подписаното споразумение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments