МОН спира приема по програма „Отново заедно“

0
7
Деца, море
Снимка: Pixabay

Министерството на образованието и науката /МОН/ спира приема на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно“, съобщиха от ведомството. Причината е влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти.

По тази програма се подпомага туризма с около 15 милиона лева от държавния бюджет. С нея се финансират летните почивки на 30 000 деца и придружаващи ги педагогически специалисти.

Към 8 август 2021 година са одобрени пътуванията на повече от 23 000 деца и преподаватели. От образователното министерство отбелязват, че ще бъдат обработени всички заявки, които са постъпили до 16 август включително. От там предупреждават, че финансиране ще получат хотелите, които отговарят на посочените условия. За следващите седмици вече е планирана почивката на повече от 2500 ученици и техните преподаватели.

Във връзка с това МОН се обърна към Министерството на здравеопазването за указания за безопасно организиране на лагерите с оглед на повишената опасност от COVID зараза. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, техните ръководители и семейства. От образователното министерство съветват да се спазват всички мерки от страна на учениците и техните преподаватели.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments