Младежи бяха заснети да рушат пейки в Борисовата градина в Бургас

0
314

Видео: Община Бургас

Груба проява на вандализъм в Борисовата градина в Бургас. Младежи бяха заснети да рушат пейки с голи ръце. Записът е от 8 ноември, малко след 21:00 часа.
Докато рушат пейките, младежите весело си говорят. Те по никакъв начин не показват, че се притесняват от това, което вършат. Явно нямат страх и от разположените камери или не знаят за тях. Възможно е и да си мислят, че след като навън вече е тъмно, тяхното деяние ще остане скрито.

Това обаче вече не е така, след като по инициатива на Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/ в Борисовата градина бяха монтирани допълнителни камери. От ОЗБГ събираха и подписка, а техните действия дадоха резултат. Монтирани бяха допълнително десет камери, които бяха концентрирани в горната част на Борисовата градина към улица „Гладстон“. Така общият брой на камерите стана 14.

След тази проява на вандализъм изникват няколко важни въпроса. Единият от тях е дали родителите на тези младежи ще предприемат необходимите действия подобни случаи да не се повтарят. Освен това е важно и кой ще заплати щетите. По всяка вероятност това ще бъдат самите родители.

Записите от камерата са били предадени в полицията, която трябва да предприеме необходимите действия, за да установи извършителите на тази вандалска проява.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments