Мизерни условия: COVID отделение в Пловдив в окаяно състояние (Разказ от първо лице)

0
203
МБАЛ "Св. Мина" Пловдив
Снимка: Oleg Petrov Facebook

COVID отделение в МБАЛ „Св. Мина“ В Пловдив е с мизерни и нехуманни условия за своите пациенти и медицински персонал. За това информира Олег Петров, който е прекарал там 27 дни. Той е публикувал снимки в социалната мрежа Facebook и разказва за състоянието на отделението, с което пациентите се сблъскват всекидневно в болницата. Олег е трогнат от отношението на д-р Янев и медицинските сестри, които дори и в тези нечовешки условия полагат необходимите грижи за своите пациенти. Петров коментира в социалните мрежи:

COVID отделението, което се грижи за мен, водено от д-р Янев, е нещо, което няма да забравя никога. Феноменален лекар с гигантско сърце, който дава от собствения си джоб, за да подобри условията в отделението. Не само той, а и сестрите, които са там от дълги години се опитват да променят общинската простотия, но уви не успяват. В отделението на първия от двата COVID етажа има една тоалетна, няма НИТО ЕДНА работеща чешма в нея.“

Петров разказва, че стаите са изцяло с мухъл и влага. Отделно няма баня и къпането се извършва в леглото с антибактериален спрей, кърпички или на малката чешмичка в стаите. Олег споделя още, че няма бутон за повикване на медицинска помощ, а дежурните сестри обикалят по всички етажи. Той е възмутен от факта, че не се поддържа никаква хигиена – не се чисти, а чаршафите се сменят на 19-ия ден. Петров посочва, че санитарите, които си взимат заплата от 1000 лева и бонус за това, че са в COVID отделение ощяда лева,е хил не са си мърдали пръста нито да чистят, нито да помогнат на пациентите. По думите му:

„Непрекъснато се появяваха и натрапени нови доктори, които са пратени от Общината и нямат никакъв опит, а само вредят на пациентите„.

Олег обяснява, че е пуснал жалба срещу една докторка, която според думите му е откраднала лична медицинска техника и без преглед му е поставила несъществуващи диагнози. То твърди, че се крадат скъпи лекарства и консумативи. Отделно бил прехвърлен пациент от кардиологията в COVID отделението, без дори да е болен от коронавирус. Петров допълва:

Добрите лекари там и пациентите не заслужават това. Готов съм да разкажа цялата покъртителна история за тези 27 дни. За финал на този тъжен пост искам да благодаря на човека, който спаси живота ми (и буквално, и преносно) сестра Люба Драганова. Безкрайни благодарности на екипа, че ме спаси и върна при семейството ми. Дано болницата получи финансиране, за да оправи условията!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments