Митрофанова: Българският народ не подкрепя действията на правителството срещу Русия

0
26
Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова. Снимка: Скрийншот от видео

Нито реториката, нито действията на кабинета срещу Русия получават подкрепа от българските граждани. Това заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова, цитирана от „РИА Новости“ и „NOVA“.

Митрофанова спомена още провелите се антинатовски митинги в подкрепа на руската страна, проведени в София и Варна по време на посещението на американския министър на отбраната Лойд Остин.

Посланикът каза още, че редовно се получават писма в знак на подкрепа. Отделно хората в онлайн пространството превеждат по своя инициатива интернет страници от руски на български език.

Междувременно 10 руски дипломати бяха обявени от България за персона нон грата. По тази тема Елеонора Митрофанова е на мнение, че експулсирането им от столицата е било умишлено планирано. То е имало за цел да съвпадне с гостуването на шефа на Пентагона у нас.

Руският посланик смята, че целта е да се покаже „голяма евросолидарност“. Доводите на Митрофанова да вярва в това е, че родните власти не са обосновали действията  си на чуждите дипломати.

Практиката от едно време да бъдат експулсирани само дипломати, които са били „хванати на местопрестъплението” вече не се прилага, допълни посланикът. Сега се прилага друго – действа се без каквито и да било обяснения.

Митрофанова отбеляза, че реакцията на руската страна ще бъде съответна, макар че не е изключено да е и асиметрична. Със сигурност обаче, заключи руският посланик, отговор ще има.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments