Митинг-концерт на Орлов мост цели да събере 3,5% от цялото население

0
208

В 16:00 часа на площад „Орлов мост“ предстои да започне митинг-концерт под надслов „Бъдеще за младите, бъдеще за България„. Организаторите му във Facebook приканват да отидат всички артисти, предприемачи, общественици, интелектуалци и активни граждани, които са лицето на България пред света и които не се страхуват да застанат с лицата си срещу „безобразното управление“ на страната.

Целта на събитието е да се съберат поне 3.5% от всички българи, тъй като организаторите цитират проучване, според което 65% от всички граждани на България подкрепят протестите.

Заедно на едно място, в един ден, да покажем мащаба на готовността да отстояваме демократичните ценности и европейско бъдеще на България.

Митинг-концерт
Снимка: Anastas Gogov, Facebook

На сцената на митинг-концерта щели да се качат знакови рок-групи, рапъри, изпълнители и видни българи от различни поколения. Сред потвърдилите участието си са групите „Контрол“, SLNG и No More Many More, атлетите Никола Абаджиев и Весо Овчаров, журналистът от „Биволъ“ Димитър Стоянов, проф. Евгений Дайнов, изпълнителят ЖЛЪЧ, групата „Атлас“, рапърът Wosh MC, музикантът Георги от „Expectations“ и пловдивската група TDK.

Заради предстоящия митинг-концерт движението за автомобили, включително за тези от градския транспорт, бе променено със заповед на Столична община.

Митинг-концерт
Източник: Обединени Свободни Независими Българи, Facebook

Забранява се влизането на пътни превозни средства от 07.30 до 15.00 часа по бул. „Цариградско шосе” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”, с изключение на колите на обществения транспорт.

Ограничение ще има и от 15.00 до 24.00 часа по бул. „Цариградско шосе” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”, по бул. „Цар Освободител” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски” и по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. „Ген. Гурко” и ул. „Оборище”.

От 15.00 до 24.00 часа се променя маршрутът на част от обществения транспорт – автобусни линии № 72, 76, 94, 204, 280, 505 и 604, електробусни линии № 84 и 184, тролейбусни линии № 4, 5, 8 и 11.

„Орлов мост“ бе регламентирано затворен още преди няколко часа и на място вече се строи сцената.

Митинг-концерт
Източник: Обединени Свободни Независими Българи, Facebook
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments