Министерството на здравеопазването обяви конкурс за детска рисунка на тема „Ваксини“

0
30
Конкурс
Конкурс. Снимка: МЗ

Министерството на здравеопазването /МЗ/ с подкрепата на „УНИЦЕФ България“ стартира информационна кампания за ползата от ваксините на 1 април. В рамките на кампанията бе обявен и конкурс за детска рисунка на тема ваксини, съобщиха от ведомството.

Победителите ще бъдат оповестени на 1 юни на Facebook страниците на МЗ. Първенците в трите възрастови групи ще бъдат класирани на I-во, II-ро и III-то място, като за тях са предвидени и награди.

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в три възрастови категории: от I до IV клас, от V до VII клас и от VIII до XII клас. Творбите могат да бъдат изпращани в срок до 15 май на имейл адрес: presscenter@mh.government.bg или по пощата на адрес пл. Света Неделя 5 до Пресцентър на Министерството на здравеопазването.

Целта на инициативата, която преминава под шапката на Специализирания сайт на МЗ за имунизациите в България „Плюс мен“, е да покаже колко важно е да бъдем ваксинирани, за да защитим себе си и околните от редица заболявания.

Всяка година, в последната седмица на месец април, Световната здравна организация /СЗО/ отбелязва Световната имунизационна седмица. Тази година, между 21 и 27 април, Европейският регион на СЗО я отбелязва под мотото „Да защитим поколенията!“.

Денят на Земята: Децата от ДГ „Звънче“ в Бургас доказаха, че са нашите бъдещи защитници на планетата

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments