Министър Тодоров: Стартирани са проекти за изграждане и модернизация на жп инфраструктурата за над 1 милиард лева

0
12
Жп линия
Жп линия. Снимка: МТ

В рамките на управлението на служебния кабинет са стартирани проекти за изграждане и модернизация на жп инфраструктурата за над 1 милиард лева. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров на откриването на новата академична година на ВТУ „Тодор Каблешков“.

По време на официалната церемония министър Тодоров приветства студентите за отличния избор за обучение в интердисциплинарна институция с доказани традиции, професионализъм и новаторство. Той каза, че днешният ден е старт за тяхната бъдещата успешна реализация.

Георги Тодоров отбеляза, че усилията на държавата дават видими резултати за успешно интегриране на картата на европейската железопътна мрежа.

„Тази инфраструктура утре ще бъде управлявана от високоспециализирани специалисти, способни да прилагат научни знания и умения в сферата на транспорта“, заяви министърът.

Също така той изрази убеденост, че дългогодишното сътрудничество между министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и висшето училище ще продължи и занапред.

На събитието министър Георги Тодоров откри учебна лаборатория по техника на високите напрежения и нова учебна зала, като разгледа и симулатор за водачи на МПС.

Според него Висшето училище по транспорт „Тодор Каблешков“ е със значимо национално обществено влияние, като обединява образование, научни изследвания и възпитание в духа на съвременните национални и европейски ценности.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments