Министър Стоянов: Няма информация за мобилизирани български граждани с руски паспорти

0
10
Димитър Стоянов
Димитър Стоянов. Снимка: МО

Засега няма постъпила у нас информация за мобилизирани български граждани с руски паспорти. Това съобщи пред журналисти служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. Той уточни, че все пак този въпрос трябва да бъде зададен по-скоро на Министерството на външните работи /МВнР/, предаде „DarikNews“.

Стоянов подчерта също така, че Консултативен съвет по национална сигурност /КСНС/ може да бъде свикан само ако има работещ парламент. Другият вариант е това да се случи след отправено искане от Министерския съвет /МС/.

Министърът обясни също така, че мобилизацията е един дълъг и сложен процес и не е нещо, което става от днес за утре. Това не е просто да облечеш един цивилен граждани с униформа и да му връчиш оръжие. Трябва да бъде проведена подготовка и да се създадат формирования. Едва след това може да се отиде на бойното поле.

На въпрос дали България би подкрепила нови санкции на Европейския съюз /ЕС/ срещу Русия Стоянов беше категоричен, че ние винаги сме следвали европейската политика и в този случай един подобен акт ще срещне одобрението на София.

Стоянов успокои, че засега няма опасност България да бъде въвлечена във войната в Украйна.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments