Министър Сандов: Затварянето на ТЕЦ „Марица 3“ може би е закъсняло

0
6
Борислав Сандов
Борислав Сандов. Снимка: Facebook

Може би е закъсняло затварянето на ТЕЦ „Марица 3″. То е резултат от едно системно неглижиране на проблема, заяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов

Пред „bTV“ той каза още, че предприятието, което виждаме днес, е старо и отдавна занемарено. То трови сериозно жителите на Димитровград. Невъзможно е държавата да остане безучастна, тъй като сигналите от граждани са били твърде много.

Сандов е на мнение, че ТЕЦ-ът само е имитирал ремонт. В крайна сметка най-показателни са фактите, а те свидетелстват за едно състояние на предприятието, което не отговаря на предписанието за основен ремонт на котелното помещение.

Министърът намира протеста на работниците за вероятно справедлив. Той обаче е насочен към работодателя, който е задължен и трябва да изпълни комплексното разрешително. Длъжен е и да се съобразява със законите.

Във връзка със замърсяването, Борислав Сандов заяви, че още от 2007-ма година и влизането на България в Европейския съюз, страната ни не е отговаряла на изискванията. Казусът просто е бил редовно неглижиран.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments