Министър Малинов заминава на работно посещение в САЩ

0
44
Владимир Малинов
Владимир Малинов. Снимка: МЕ

Министърът на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в Съединените американски щати през следващата седмица. В рамките на визитата акцент ще бъде поставен върху надграждането на сътрудничеството между двете страни с цел гарантиране на енергийната сигурност.

Във Вашингтон ще се проведе първото заседание на Управляващия комитет по Междуправителственото споразумение между двете страни за сътрудничество по проекта за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй“ и ядрената програма за граждански цели на България.

По време на визитата Малинов ще се срещне с помощник държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ Джефри Паят. Планирана е среща и с помощник секретаря по международните въпроси в Департамента по енергетика на САЩ Андрю Лайт.

Енергийният министър Владимир Малинов ще разговаря с представители на финансиращи институции като Американската корпорация за международно развитие (U.S. DFC), както и с федералната агенция за експортно кредитиране на САЩ „Ексим банк“ (EXIM Bank), за да обсъди възможностите за участие в реализацията на проекти в българския енергиен сектор.

Предстои ви пътуване до Барселона? Вижте кои музеи да посетите задължително

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments