Предстои ви пътуване до Барселона? Вижте кои музеи да посетите задължително

0
109
Парк "Гуел"
Парк "Гуел". Снимка: Pixabay

Сред най-хубавите неща за туристите в Барселона са красивите плажове и обикалянето по нощни барове, но сред цялото слънце, пясък и сангрия, градът има какво да предложи на любителите на културата, които се надяват да разберат по-добре пулса на града и неговата уникална история.

Планирате пътуване до Барселона? Ето 3 от най-добрите музея в града според „Forbes“, ако искате да се потопите в богатата каталунска история:

Музей на Пикасо

Независимо дали сте голям фен на Пикасо или не сте чували за шедьовъра „Герника“, едно пътуване до Музея на Пикасо си заслужава вашето време. Очарователният музей е разположен в готическия квартал и се гордее с една от най-големите колекции от произведения на испанския художник – с над 4000 творби.

Каталунски музей на археологията

Ако обичате праисторически, древни артефакти и история, не забравяйте да се насочите към Каталунския археологически музей. Първоначално той е бил основан през 1932 г. и оттогава се разширява, за да включи най-важната археологическа колекция на Каталуния – от средновековни статуи до предромански църкви и гробници.

Музей на историята на Барселона

Барселона има богата и сложна история, по която вероятно няма да сте специалист, след като сте посетили някой музей в града, но Музеят на историята на Барселона несъмнено ще е най-добрият ви избор. Той се фокусира върху опазване, изследване и предлагане на експонати, съсредоточени около историческото наследство на Барселона и датира чак от римско време. Той дори има внимателно запазени римски руини под самия музей, които посетителите могат да видят.

Парк „Гуел“

Парк „Гуел“ трябва да се види, когато посещавате Барселона. Тук ще намерите всички онези живописни сгради на Гауди и въртящи се керамични мозайки, с които Барселона е толкова известна. Насладете се на няколко часа обикаляне сред фауната, флората и цветните дизайни, но отидете там рано, ако не искате да бъдете заобиколени от туристически групи.

Стадион „Камп Ноу“

Стадион „Камп Ноу“ не е музей в традиционния смисъл, но е наложително да го разгледате, докато сте в града, ако искате да усетите духа му. Футболните фенове вероятно вече са планирали да гледат мач на „Камп Ноу“, но е препоръчително за всеки, който иска да усети ритъма на града докрай – да го види. Билетите струват малко под $100, но наистина си заслужава. В момента се реконструира. Ако посещавате града, преди стадионът да бъде отворен отново, все още можете да посетите музея и магазина за подаръци.

Кои са 5 от най-добрите бара на „покрива“ в Истанбул?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments