Министър Кузманов поздрави сребърния медалист в бягането на Параолимпийските игри Християн Стоянов

0
13
Християн Стоянов
Християн Стоянов. Снимка: Въльо Стойков, Фейсбук

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до сребърния медалист от Параолимпийските игри в Токио Християн Стоянов.

Рано тази сутрин българският атлет спечели сребърен медал в бягането на 1500 м. Т46, като финишира за 3:52.63 минути. Той беше изпреварен единствено от представителя на Руския олимпийски комитет Александър Яремчук.

 „За всеки спортист, спечелването на отличие от толкова голям форум е доказателство за всеотдаен труд и безспорен талант. Щастлив съм, че в Токио Вие демонстрирахте своите възможности. Във Ваше лице България има още един атлет, с който да се гордее. Спортната ни общественост е признателна за положените усилия от Вас и треньорския щаб. Благодаря Ви, че за пореден път показахте огромната си воля в преследване на отличието и защитихте реномето на България. Пожелавам Ви здраве и още много поводи за радост с високи спортни постижения“, казва министър Кузманов в поздравителния си адрес до Християн Стоянов.

Спортният министър благодари и на Фатме Исмаил за достойното представяне при дебюта й на Паралимпийски игри. Тя се нареди осма в хвърлянето на копие, категория F12. Исмаил постигна личен рекорд от 26,84 м.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments