Министър Денис Монастирски към украинските граждани: Оптимизираме броя на блокадите

0
78
Денис Монастирски
Денис Монастирски. Снимка: Скрийншот от видео на МВС України, Фейсбук

В своя изказване вътрешният министър на Украйна – Денис Монастирски акцентира върху функционирането на магистралите във военно време и ролята на контролно-пропускателните пунктове за защита на важни обекти и осигуряване на сигурността на големите градове.

„Към мен се обръщат журналисти, доброволци и граждани с оплаквания, че има твърде много контролно-пропускателни пунктове по пътищата, което затруднява евакуацията на хора от районите на активни военни действия и доставянето на хуманитарна помощ. Контролно-пропускателният пункт е предназначен за защита на важни пътища, водещи до градове, важни инфраструктурни съоръжения. На контролно-пропускателните пунктове се следи движението и хората. Следователно във военно време няма как без тях“, заяви министърът.

В момента Националната полиция на Украйна и Въоръжените сили на Украйна, съвместно с Териториалната отбрана с подкрепата на съответните министерства, оптимизират броя на блокадите.

Денис Монастирски отбеляза, че проверките на документи и превозни средства на входовете на градовете са напълно оправдани. В същото време проверката на място ще бъде само избирателна.

В близко бъдеще ще бъде създаден списък с текущи контролно-пропускателни пунктове. И всички, които няма да бъдат включени в този списък, ще бъдат премахнати. Това ще подобри движението на трафика в страната.

„Това ще спести време, гориво и най-важното – силата и нервите на хората. И цивилни, и военни. Ако имате проблеми с преминаването през пунктовете, обадете се на тел. 102 “, подчерта украинският министър на вътрешните работи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments