Министър Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на НАТО

0
34
Министър Атанас Запрянов
Министър Атанас Запрянов. Снимка: Министерство на отбраната

Военният ни министър Атанас Запрянов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 13 и 14 юни в Брюксел.

Форумът ще даде възможност за обсъждане на най-важните решения в контекста на подготовката на предстоящата Среща на върха във Вашингтон, САЩ, през юли, свързани основно с усилване на възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса и подкрепата за Украйна.

В рамките на срещата ще бъдат разгледани също и редица ключови въпроси от дневния ред на НАТО като изпълнението на новия ангажимент за инвестиции в отбраната /DIP/, повишаването на индустриалния отбранителен капацитет и осигуряването на необходимите ресурси за Алианса.

В рамките на срещата на министрите на отбраната ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО – Украйна на ниво министри на отбраната, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна. Участниците в срещата ще получат актуална информация за ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

На 13 юни министърът на отбраната ще участва в редовна среща на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна.

Задържаха контрабандни златни бижута за над 80 000 лева на ГКПП „Лесово“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments