Медиен експерт: Хибридната война е износ на корупция и пропаганда

1
28
Струпани камери.
Медии. Снимка: Пиксабей

Прогнозата ми бе, че страната ни ще се изкачи до 21-во място в класацията за свобода на словото на „Репортери без граници“. Причината за тези очаквания е един от критериите, а именно – до каква степен медиите предлагат комфорт на управляващите. Това заяви медийният експерт Георги Лозанов.

Той каза още пред „БНР“, че за момента на политическата сцена у нас не става ясно кои са победителите. Наблюдаваме една „голяма каша“, вследствие на която не могат да бъдат усетени политически зависимости или поне не в такъв интензитет, както е било през предходни години. 

Медиите вече все по-често срещат трудност да разпознаят кои са победителите. Дори да искат да бъдат с тях, те не успяват и това води до образуването на „едно междуцарствие“, което в този случай е в полза на свободата на словото.

Според експерта хибридната война в момента се намира в доста тежка фаза. Все по-сериозно е присъствието на петата колона на Кремъл. Тя, мотивирана от руската атака на Русия към Украйна, завзема територии доста сигурно. 

Общественото мнение в страната агресор се формира най-лесно чрез медиите. Все пак, редно е да не забравяме, че „хибридната война е износ на корупция и пропаганда“, подчерта Георги Лозанов.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бесен
Бесен
2 години по-рано

А бе Експерт-е, къде беше да ни осветлиш, когато Агресора нападна Ирак, Либия, Сирия, Афганистан….???