Медици от над 40 държави наблюдаваха операции на живо от ВМА

6
33241
Операция
Операция. Снимка: ВМА

Стотици медици от цял свят участваха в 14-ия Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”, който се проведе на 26-27 април във Военномедицинска академия /ВМА/.

Форумът има за цел да предложи актуална информация за съвременните диагностични и терапевтични техники в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия, коментира проф. Илия Салтиров, ръководител на Катедра „Урология и нефрология” и председател на Организационния комитет.

Операция
Операция. Снимка: ВМА

Той изтъкна забележителното научно участие в програмата – 24 университетски преподаватели и опитни хирурзи от 10 държави – Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Италия, Китай, Сингапур и Турция. Както големия интерес на международната общност – десетки са специалистите, които присъстваха в Конгресния център на ВМА, а регистрираните онлайн участници бяха над 150 от 43 държави.

Операция
Операция. Снимка: ВМА

В двата дни на симпозиума участниците имаха възможност да наблюдават 14 операции. В сесиите с live surgery – 8 операции и в сесиите с prerecorded surgeries – 6 операции. По време на хирургичните сесии бяха представени най-съвременните хирургични техники, апаратура, енергийни източници и инструментариум, в областта на хирургията на горния и долния уринарен тракт. Научната програма включваше шест State-of-the-Art лекции, шест лекции посветени на новите технологии в урологията, шест лекции с тематика в метаболитните изследвания и консервативното лечение на уролитиазата.

Делян Иванов: Множествената склероза бавно ме инвалидизира, но се надявам да събера средства за лечение в Москва

Абониране
Известие от
guest

6 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Добрева
Добрева
2 месеци по-рано

Браво ,Гордост за нашите лекари . Страхотни са

trackback

[…] […]

Светослав Манов
Светослав Манов
2 месеци по-рано

Браво ,много добри медици.