МБАЛ-Поморие с нова апаратура

0
212
МБАЛ-Поморие. Източник: МБАЛ-Поморие
МБАЛ-Поморие. Източник: МБАЛ-Поморие

Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Поморие се сдоби с нова апаратура и инструменти за диагностична, оперативна и офисна хистероскопия. Общината закупува тази апаратура на стойност 143 520 лева именно за нуждите на местната болница. Тя разполага необходимите лицензи и отговаря на всички законови и технически изисквания, пише „Дарик“.

„Апаратът дава възможност за директен оглед на специфичните женски органи, което от една страна спомага за по-бързо откриване на патологични процеси (като полипи, тумори, сраствания или други проблеми, възникнали след цезарово сечение и отстраняване на миоми, например), а от друга – спомага за по-лесното откриване на причините за стерилитет, онкологични заболявания или доброкачествени образувания“, това сподели завеждащият АГ-отделението д-р Матей Попов.

„Видеоендоскопското оборудване ни позволява да открием измененията в матката и да поставим точна диагноза на пациентките– нещо, което до сега нямаше как да бъде извършвано в нашата болница. С допълнителните приставки за хистерорезекция може да правим прецизирани вътрекухинни операции, при които се отстраняват конкретни материали само от точно определено място, без да се увреждат репродуктивните органи на жената и при минимални травматични последствия”, каза още д-р Попов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments