МБАЛ „Бургасмед“ има намерение да се разшири и изгради нови отделения

0
1838
МБАЛ
МБАЛ "Бургасмед". Снимка: Facebook

МБАЛ „Бургасмед“ е входирала искане до Общинския съвет в морския град да се разшири и да изгради нови отделения. В документа е предвидено да бъде създаден нов блок към съществуващата сграда. Предвижда се и изграждане на нов операционен блок, който да обслужва съществуващите хирургични отделения.

Новите отделения ще бъдат по: Съдова хирургия, Урология, Гастроентерология, Ревматология. В отделението по Вътрешни болести ще бъдат разкрити дейности по Ендокринология и Хематология. В идейния проект е заложено разкриването и на отделения по: Онкология, Инфекциозни болести, Очни болести, Хемодиализа и Физиотерапия.

Предложението беше разгледано днес по време на заседанието на Комисията по икономика и инвестиционни политики.

„Разширяването на сградния фонд и привличането на специалисти е от изключително значение и аз приветствам всеки инвеститор, който желае да направи това. Виждате, че ние сме един от градовете с доста висок процент на заболели и непрекъснато увеличаваме леглата за COVID-19. Ако нямахме болница в „Меден рудник“, трудно щяхме да се справим. Ние изоставаме от другите градове по отношение на лечебния сграден фонд и аз приветствам това решение. В „Бургасмед“ предоставените места за COVID са 89 плюс всички останали дейности. Освен това всички вие знаете, че нашият медицински факултет е с прием за трета поредна година и всички тези студенти трябва да имат база да се учат, а и лекари, които да ги обучават“, обяви ресорният зам.-кмет Йорданка Ананиева.

От своя страна Павел Маринов от БСП каза, че никога не са гласували против интересите на хората, а председателят на комисията Константин Бачийски обяви:

„Аз също бих подкрепил развитието на здравеопазването на територията на община Бургас стига това нещо да не ощетява интересите на община Бургас. Както знаете поликлиниката в „Меден рудник“ беше продадена без търг и конкурс на цена около 1,5 милиона под данъчната оценка. Но ако инвеститорът е решил да развива болничното лечение на тази площадка, с удоволствие бихме го подкрепили. стига това да не ощетява интересите на община Бургас.“

„Това е едно много хубаво инвестиционно намерение, защото в крайна сметка това е развитие на Бургас. Ще докара кадри и най-важно – това е здравето. Това е важно за целия град и е пример за икономика в областта на здравния мениджмънт. Нека да подкрепим това предложение единодушно и да дадем пример, защото икономиката в основната част е това именно да се развива“, каза от своя страна Тодор Йосифов от ГЕРБ.

Съветниците от икономическата комисия решиха да насочат предложението за становище към общинската администрация, защото то трябва да бъде облечено под формата на официална докладна записка, за да може да бъде подложено на гласуване в местния парламент.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments