МБАЛ-Белоградчик е пред фалит? Ще бъде ли закрита болницата?

0
66
Болница в Белоградчик
Болница в Белоградчик. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Служителите на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ „Проф. Георги Златарски“ в Белоградчик ще протестират утре сутринта. В писмена позиция на болницата пише:

„Категорични сме, че твърденията на кмета Борис Николов, за липса на законово основание за превеждане на пари към лечебното заведение, не отговарят на истината. Има поне два начина това да се случи и те са регламентирани в законодателството.“

Днес кметът Борис Николов обяви, че Община Белоградчик няма средства и законови основания за финансиране на болницата, припомня „bTV“. По този повод от МБАЛ-Белоградчик настояват той да покаже писмата, с които по думите му здравното и финансовото министерство са му забранили да спаси болницата. От ръководството на здравното заведение смятат, че кредиторът се е отказал да преговаря с градоначалника, което практически значело, че ще се пристъпи към описване и изземване на апаратурата, леглата и друго имущество, ако до 19 ноември не се намери решение за излизане от ситуацията.

Кардиологът д-р Георги Николов определя и като неверни твърденията на Община Белоградчик, че няма пари, тъй като на общинските служители са раздадени бонуси за 240 000 лева. По думите му за чиновници – може, а за лекари не може. Той припомни още, че от месеци не са получавали възнагражденията си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments