Мъж удари тъста си с брадва по главата в Шивачево

0
187
Брадва
Снимка: Pixabay

67-годишен мъж е станал жертва на 25-годишен мъж, който го е ударил в темето с брадва. Това се е случило след словесна разпра, прераснала в скандал в Шивачево, информират от „Монитор“.

На 5 януари по обяд е възникнал сериозен спор между 67-годишния Стефан Ганев и неговия зет пред очите на още 15 души – братя, сестри, братовчеди и комшии на семейството. След като Исус Йорданов не успял да разреши проблема по мирен начин, той взел топора, с който ходил предния ден да сече дърва в гората. Само с един замах го стоварил върху темето на възрастния мъж, който рухнал в ръцете на дъщеря си.

Оказало се, че разпрата е възникнала след многократни опити от страна на 25-годишния да научи истината за времето, когато е бил зад решетките. Вместо отговори обаче той получил заплахи от страна на Стефан, че ще го прогони от жилището си, а дъщеря му ще заживее с новия си любовник.

Местните жители на града потвърдили слуха, че докато наскоро излезлият от затвора Исус излежавал присъдата си в старазагорския затвор, съпругата му поддържала твърди близки отношения с друг мъж. Той бил жител на съседно до Шивачево село и по неофициални данни, обвързаната жена дори пребивавала в неговия дом за няколко седмици, а грижите за децата майката поверила на своя баща.

Стефан Ганев, който едва не изгубил живота си, е бил настанен в специализираната клиника по черепно-челюстна хирургия в Пловдив, а Исус Йорданов е бил задържан в ареста първоначално за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство за опит за убийство и нанесена тежка телесна повреда. Засилено е полицейското присъствие в махалата, където е било извършено престъплението.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments