Мъж спаси майка и дете, паднали в Гребния канал в Пловдив

0
122
Гребен канал в Пловдив
Снимка: Е.Е., Забелязано в Пловдив, Facebook

Мъж успя да спаси майка и детето й, паднали в Гребния канал в Пловдив през уикенда, предаде „NOVA“. В момента на инцидента наблизо се е разхождало семейство с бебе. Бащата е реагирал светкавично и е влязъл в ледените води, за да спаси жената и малкото й дете. 

Васил Лесев разказа, че всичко е станало само за няколко секунди. Детето е тичало и е паднало във водите. Наблизо е имало мъж, който веднага е скочил да извади детето. В този миг жената също се е подхлъзнала и паднала във водата. Така се е оказало, че имало четирима души за спасяване, обясни още спасителят Лесев. 

Той и колегата му веднага са се отзовали и са извадили хората от водата. Не се е наложило да бъде викана линейка, защото всички са били с коли и веднага са се скрили в тях на топло. 

В същия ден това не е първият подобен случай. Около 01:45 часа охранител е забелязал двама или трима младежи, които са се разхождали и са паднали във водата. Спасителите веднага са ги извадили. На мястото е била извикана линейка, полиция и Гражданска защита. За този случай не се е разшумяло, защото не е имало свидетели. 

Освен това целият Гребен канал през зимата е с указателни и забранителни табели. Охраната също обяснява на посетителите, дошли да се разходят, какви са правилата. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments