Мъж се опитва да качи банкомат в автобус, свързан ли е с протестите в САЩ?

0
396
Банкомат
Снимка: Скрийншот от видео в Twitter

В социалната мрежа Facebook се споделят много снимки и видеоклипове от протестите в САЩ, свързани със смъртта на Джордж Флойд. Според едно от тях протестиращ се опитва да качи откраднат банкомат в автобус. Истината обаче е различна. Кадрите не са от протестите, а са направени от комик в Ню Джърси през 2019 година и не показват престъпно деяние.

Справка в Google потвърждава, че клипът е публикуван на 19 март 2019 година и е споделен в социалните мрежи с твърдението: „Всеки иска да стане богат, но никой не иска да ти помогне да го постигнеш“. Информация за него е била поместена и в американското списание „Newsweek“, в комедия в YouTube и на уебсайта на комика. Във видеоклипа мъж казва на водача на автобус в Ню Джърси: „Нека да превозя банкомата в автобуса и да споделя съдържанието му с вас.“ Информация за него има в много новинарски сайтове.

Оказва се, че банкоматът, който се вижда, е бил за рециклиране, а мъжът, който го разнася е местен комик, който снима забавно видео. Проверка на полицията също е потвърдила, че не е било извършено престъпление и че всичко е шега.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments