Мъж пострада при пропадане на тротоар в Русе

0
116
Опасна дупка

Мъж е получил хематом, след като е пропаднал в дупка на тротоар в Русе. Докато е вървял по пътя си Васил Симеонов усетил, че плочките взели да поддават и се оформила голяма дупка. Общината и живущите в съседния блок си прехвърлят отговорността. Мъжът споделя пред „ON AIR“:

„Близо пет или шест метра беше пропастта, която се отвори и пропаднах. Последствията, които получих, са хематом под коляното и неприятности с медицинския персонал в спешното“.

Васил е решил сам да обезопаси опасното място, защото никой друг не е предприел мерки за решаването на проблема. След инцидента мъжът с подръчни материали от дървета и опъната лента е решил да предотврати повторна злополука. Според живущите в блока преди около една година е бил извършен ремонт, но след него е имало пукнатини. В близост на това пропадане се намират мазетата на живеещите в сградата. Борис Грънчаров обясни:

Това пропадане тръгна още повече и от дъждовете, от атмосферни условия стана това. То не е грижа на блока, така че би трябвало Общината, или кой.. не ми е ясно вече кой. Някакви мерки трябва да се вземат“.

От Община Русе оспорват твърдението. Според техните думи пропадането е вследствие на разместване на стената на съществуващия английски двор, който не е бил поддържан от живущите в сградата. На домоуправителя ще бъде изготвен констативен протокол с насоки как да предприемат мерки за обезопасяването, ремонта и възобновяването на тротоарната настилка. Дотогава обаче пропадналата част ще остане така.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments