Майка и двете й деца са били настанени в мизерно общинско жилище

0
177
Общинско жилище
Снимка: Facebook

Майка и двете й деца, едното от които е с увреждания, са били настанени в мизерно общинско жилище. При настаняването си те са заварили влага, пропаднал под и изкъртена мазилка. За да стане апартаментът, годен за живот, трябва да му се направи основен ремонт, който жената не може да си позволи, пише „NOVA“.

Ива Славкова е мислила, че ще трябва да направи единствено козметичен ремонт и заради това се е съгласиал да вземе апартамента.

„След като се консултирах с майстор обаче, разбрах, че трябва всичко да се изкърти и да се разбере откъде идва влагата.“

Кметът на район „Илинден“ Иван Божилов също потвърди, че апартаментът не е в добро състояние. По думите му предишните наематели са започнали ремонт, който обаче е останал недовършен.

„Г-жа Славкова е дошла и се съгласила да го вземе. След това не ни е потърсила за помощ. За съжаление, има други жилища, които изглеждат още по-трагично“, добави Божилов.

Кметът добави, че има нов ремонтиран блок, който съвсем скоро е получил Акт 16. Там се очаква да има 30 общински жилища. По думите му, ако Славкова подаде документи, тя ще бъде преместена в него.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments