Маскираните, които подлудиха Перник през последните дни, се оказаха деца

0
350
Маскиран
Маскиран. Снимка: Freepik.com

За по-малко от три часа полицията в Перник установи четиримата маскирани, заснети от охранителни камери за видеонаблюдение в кв. „Твърди ливади“.

Действията по издирването са предприети след подаден сигнал от Община Перник и публикувани в електронните медии материали за съмнителни маскирани лица, които обикалят късно вчера вечерта, оглеждайки автомобили и жилищни сгради в кв. „Твърди ливади“.

За по-малко от три часа криминалисти са установили четиримата маскирани лица. Един от тях един е малолетен, двама са непълнолетни, а четвъртият е на 18 години.

Предни два дни в полицията бил подаден сигнал за хвърляни камъни по жилищна сграда на същото място в същия квартал. Живущи са им направили забележка, което най-вероятно е провокирало последяващите им действия. По първоначални данни става въпрос за хулигански прояви, извършени от четиримата тийнейджъри, оставени без родителски контрол. До момента те не са познати на полицията като извършители на противообществени прояви или други посегателства. В действията по изясняване на случая са включени и инспектори „Детска педагогическа стая“, които продължават работа.

Благодарение на доброто партньорство с ръководството на Община Перник и изграденото видеонаблюдение в града е разкрито и установено поредното противозаконно деяние.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments