Мащабна полицейска операция в Сливен: Задържани са 12 лица

0
196
Полиция
Полиция. Снимка: ОДМВР-Сливен

Мащабна полицейска операция е била проведена в Сливенско. При нея са разкрити кражби и престъпления срещу финансова система, съобщиха от Областната дирекция на МВР. При акцията са арестувани 12 души. Тя е била проведена вчера. 

Извършени са били проверки на лица, превозни средства, търговски обекти, заложни къщи, игрални зали, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, осъществен е контрол на криминалния контингент. От задържаните 11 са в ареста за кражби, а един – за наркотици

За броени часове е бил задържан извършител на кражба от имот в Сливен. По време на операцията е получен сигнал за кражба на 630 британски лири и 10 бутилки уиски. Извършителят е мъж на 20 години от Сливен, който е проникнал в жилището на заявителя през незаключена врата. Направил е пълни самопризнания и е предал част от инкриминираните вещи.

Мъж на 28 години и 35-годишна жена са задържани за кражба на стоки от търговски обект в град Сливен. Направили са самопризнания и са върнали откраднатите стоки.

Петима мъже на възраст между 27 и 19 години и две непълнолетни момчета на 15 и 16 години са задържани за кражби на метални винкели и елементи от изградена конструкция на оранжерия в индустриалната зона на Сливен. Нанесените щети са в процес на установяване. Част от инкриминираните вещи са иззети и предадени.

Акция
Акция. Снимка: ОДМВР-Сливен

Разкрита е кражба на мобилен телефон. Заявлението е постъпило на 28 февруари. На следващия ден в хода на операцията е задържан 30-годишен мъж от Сливен. Той е направил самопризнания и е върнал откраднатата вещ.

35-годишен мъж е задържан по време на операцията за притежание на наркотични вещества. Проверката е извършена в 09:50 часа в Твърдица. Мъжът е задържан за 24 часа. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана.

Нерегламентирана продажба на акцизни стоки без бандерол е установена в обекти в селата Тополчане и Сотиря. Иззети са общо 560 къса цигари и половин килограм ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. По случаите в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-Сливен са образувани преписки.

Акция
Акция. Снимка: ОДМВР-Сливен

Съвместно със служители на РДГ-Сливен са извършени проверки в складове за съхранение и продажба на дърва за огрев- нарушения не са установени. При проверка на товарен автомобил, превозващ дървесина, e установена липса на GPS устройство, за което е съставен акт за административно нарушение по Закона за горите, съобщиха още от Областната дирекция на МВР. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments