Мария Габриел поиска още 24 часа за преговори, но за ПП-ДБ част от кандидатите за министри са неприемливи

0
119
Николай Денков и Мария Габриел
Николай Денков и Мария Габриел ще бъдат министър-председатели на ротационен принцип

ПП-ДБ едва днес са видели кои са предложенията на ГЕРБ-СДС за министри в правителство с премиер Мария Габриел. Това стана ясно, след като тя получи от президента Румен Радев мандата за съставяне на редовен кабинет. Новината бе съобщена от премиера в оставка Николай Денков. Той придружи Мария Габриел в Президентството при получаването на папката от държавния глава. 

Денков бе категоричен, че част от имената на кандидатите за нови министри са неприемливи за тях. След като приключели преговорите, тогава двамата с Мария Габриел щели да оповестят кое е било одобрено и кое – не. 

За Денков споразумението и проектосъставът на правителството трябвало да бъдат подписани заедно. Освен това вчера им било казано, че споразумението няма да бъде подписано, докато днес точно обратното. 

От своя страна на излизане от „Дондуков“ 2 Мария Габриел посочи, че имат нужда от още малко време, за да бъде постигнато съгласие. Тя посочи срок от 24 часа за подписването на споразумението. 

За нея било важно всичко да бъде изговорено и да се излезе с много ясна позиция, която да казва, че с ПП-ДБ имат общи цели и принципи. Те нямали различия по отношение на приоритетите за България, но те вървели ръка за ръка заедно с реформите. 

Преговорите щели да продължат още този следобед. Ако ГЕРБ-СДС върнат неизпълнен мандата на президента Румен Радев, тогава той трябва да го даде на втората по големина парламентарна група, която е ПП-ДБ. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments