Маноил Манев: Ако Пламен Узунов е писал мотивите към ветото на президента, те губят стойността си

0
370
Маноил Манев
Маноил Манев, Снимка: Скрийншот от видео на bTV

Ако мотивите към ветото на президента върху Закона за МВР са били писани от неговия секретар по правни въпроси Маноил Манев, то те губят стойността си. Това обяви пред „bTV“ депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той направи своя коментар на фона на новите съобщения между бизнесмена Пламен Бобоков и Пламен Узунов, които бяха разпространени днес от прокуратурата. В тях се обсъждат назначения на посланици, по-специално в Алжир и Нигерия.

Манев подчерта, че Узунов е заемал и поста министър на вътрешните работи и обяви, че само можем да си представяме как са били правени тогава назначенията в тези структури на директори на дирекции и други началници.

Според депутата от ГЕРБ обвиненията на Васил Божков, който твърди, че е давал пари на управляващите, са защитна теза на лица, които трябва да отговарят пред държавата. Манев подчерта, че прокуратурата защитава интересите именно на държавата и е обвинителят на държавата, а не на правителството или на президента.

Що се отнася до създаването на още една служба за охрана, срещу което се противопоставя Румен Радев, защото счита, че това дублира функциите на НСО, Манев е на мнение, че този дебат трябва да се води на професионално ниво, включително и с участието на представители на Националната служба за охрана.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments