Малките пациенти в УМБАЛ „Свети Георги“ с изненади от „Дари картичка, зарадвай едно дете“ за 1 юни

0
59
Тържество
Тържеств. Снимка: УМБАЛ-Пловдив

И тази година Клиниката по педиатрия и Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД в Пловдив отбелязват Деня на детето. Изненадата за малчуганите по повод най-големия им празник 1 юни е тържества с музика и лакомства.

Във фоайето на Клиниката по детска хирургия ще се съберат малки пациенти от всички клиники на бул. „Пещерско шосе“ 66 за празненството и за инициативата „Дари картичка, зарадвай едно дете!“. Като съпричастност, връстници от различни пловдивски училища и детски градини с ентусиазъм и усърдие са се трудили специално за повода. Всяка картичка съдържа индивидуално послание за своя получател.

Успоредно с творческите занимания, Клиниката по детска хирургия е поканила възпитаниците на СУ „Черноризец Храбър“, ОУ „Екзарх Антим I“, ОУ „Райна Княгиня“, школа по математика Образователен център „Авигея“ и други, за да изпълнят песни за децата, а след музикалното празненство екипът ще почерпи всички с торта и сладкиши.

Клиниката по педиатрия на бул. „Васил Априлов“ 15А също е подготвила много изненади и музикални забавления за своите пациенти. На 1 юни вокална група „Бамбини“ ще изнесе концерт за децата.

Под егидата на Педиатрия в същия ден на площад „Стефан Стамболов“ в центъра на града ще се състои концерт по повод Деня на детето. В него ще се включат деца на лекари от клиниката и ще се събират дарения за кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments