Ловеч се възстановява сред снощната буря: Все още има места без ток

0
19
Паднало дърво в Ловеч
Паднало дърво. Снимка: Община Ловеч

Оглед за опасни дървета и клони и паднали стълбове и кабели вследствие на разразилата се в късния следобед вчера буря разпореди тази сутрин кметът Страцимир Петков. На много места все още няма и ток. Екипите на Общината, „Еко“ и „ЕРМ Запад“ са на терен още от снощи, работата по разчистването на паднали дървета и клони и възстановяването на електрозахранването продължава без прекъсване.

Най-сериозно е положението в с. Радювене, закъдето кметът Петков назначи комисия за оглед на щетите. Там по информация на кмета Игнат Игнев повече от сто абонати са без електричество, над десет са падналите дървета, като е бил блокиран снощи докъм 20 ч. и пътят от селото до Ловеч. Има отнесени покриви на жилищни и селскостопански постройки, пострадал е и покривът на кметството. На три улици от пороя е изнесена настилката.

В Ловеч на бул. „Мизия“ паднала топола препречи и двете платна, както и пешеходната алея. Движението беше спряно за три часа, екипите на „Еко“ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ с помощта и на граждани премахнаха дървото. И на други места в града пороят събори дървета и изпочупи клони.

До бл. 211 има паднал стълб, вследствие на което ж.к. „Здравец“ остана без улично осветление.

По данни на „ЕРМ Запад“ без електрозахранване заради скъсани проводници от паднали дървета и клони към момента освен в Радювене са единични адреси в Александрово, Брестово, Горан, Дойренци, Дренов, Лисец, Ловеч, Пресяка, Скобелево, Слатина, Умаревци. В кварталите „Продимчец“ и „Гозница“ счупени стълбове са довели до спиране на тока, в по-голямата им част вече захранването е възстановено. Електроразпределителното дружество продължава работата по отстраняването на авариите.

И днес „Еко“ разчиства шахтите от наноси и листа, премахват се опасни клони, почиства се покрай контейнерите. Няма пострадали или бедстващи хора.

Ловеч под вода: Граждани споделят кадри с потопени автомобили

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments